Wat je altijd al had willen weten over ……Bier

       Bij ieder slokje proef je het rijke verleden.

      Historici speculeren dat prehistorische nomaden bier maakten uit graan en water,   nog voordat ze überhaupt wisten hoe ze brood moesten maken.

      Noach nam bier mee op de Ark als proviand.

      4300 jaar voor Christus werd er op de Babylonische kleitabletten verschillende recepten voor bier geschreven.

      Bier was een belangrijk onderdeel van de Babylonische, Assyrische, Egyptische, Hebreeuwse, Chinese en Inca beschaving.

      Bier werd zodanig gewaardeerd dat het soms werd gebruikt als betaling aan werknemers.

      De Egyptenaren brouwden bier voor commercieel gebruik.

      Het werd met name aan het Koninklijke hof geserveerd in gouden bekers of het werd medicinaal gebruikt.

      Soms werd bier zelfs meegenomen in het graf, voor de lange reis naar het hiernamaals.

      Verschillende culturen gebruiken verschillende granen.

      Bij de meest gebruikelijke methode wordt bier gebrouwen uit gerst, water, hop en gist. Maar dat is niet altijd zo geweest !

      Afrika gebruikt gierst, maïs en cassave

      Noord-Amerika gebruikte dadels en in Mexico zweerden ze bij Agave.

      Zuid-Amerika gebruikte maïs en Brazilië gebruikte zoet aardappelen.

      Japan gebruikt rijst om sake te maken.

      China gebruikte tarwe om samshu te maken.

      Andere Aziatische culturen gebruikten Indiaanse gierst(sorgho).

      De Russen gebruikten rogge om quass of kwas te maken.

      De Egyptenaren gebruikten gerst voor het brouwen van bier

Advertenties